Magic kitchen with Asia |
Przepis zaczerpnęłam i lekko zmodyfikowałam z bloga Zdrowe odżywianie.
Składniki (na keksówkę):
- 1 szklanka mąki pszennej graham (typ 1850)
- 1 łyżeczka sody oczyszczone,
- 4 łyżki migdałów (posiekane lub zmiksowane)
- 1/2 łyżeczki cynamon
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 1/4 łyżeczki gałka muszkatołowej
- 10 sztuk suszonych daktyli (posiekanych)
- 2 łyżki suszonych jagód goji
- 4 średniej wielkości słodkie jabłka
- 2 jajka (najlepiej 1 lub 0)
Wykonanie:
- Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę - wymieszać z pozostałymi składnikami.
- Masę przełożyć do keksówki i piec w temp. 180 stopni C przez 40 minut.
- Jeśli używacie keksówki silikonowej nie trzeba wykładać jej papierem do pieczenia.
Polecam!
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz