Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia |
Chciałabym Wam dzisiaj polecić proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego smaczne ciasteczka francuskie. Połączenie nutelli i truskawek nadaje ciasteczką wyjątkowy smak. Znajomi walczyli o ciasteczka, więc polecam tym bardziej. Przepis zaczerpnęłam z bloga Moje Wypieki. Wykorzystałam kupne ciasto francuskie.
Składniki (ok. 20 ciasteczek):
- 1 opakowanie ciasta francuskiego na maśle (375 g)
- pół słoiczka nutelli (musi być "prawdziwa" nutella)
- 100 g truskawek
- cukier puder do oprószenia
- posiekane pistacje do oprószenia (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Zamrożone ciasto francuskie rozmrażamy. Powinno być w temperaturze pokojowej.
- Stolnice opruszamy mąką i wykładamy na nią ciasto.
- Z ciasta wycinamy duże serca (ok. 8-10 cm średnicy), foremką do ciastek.
- Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Na środku każdego serca nakładamy łyżke nutelli i na to plasterki truskawek.
- Pieczemy w 220 stopniach ok. 15-17 minut (do złotego koloru).
- Studzimy, posypujemy cukrem i opcjonalnie pistacjami.
- Zjadamy;)
Magic kitchen with Asia |
Ingredients:
- puff pastry with butter (375 g)
- half a jar of Nutella
- 100 g strawberries
- powdered sugar
- chopped pistachios (optional for topping)
Directions for cookies:
- Thaw puff pastry if it is frozen.
- Put the puff on special pastry board with flour.
- Cut put hurts (around 8-10 cm diameter), by cook cutter.
- Put them on the baking paper.
- In the middle of every heart put a spoonful of Nutella and sliced strawberries on it.
- Bake at 220 degrees about 15-17 minutes (until golden brown).
- Cool it. Sprinkle with powder and pistachios.
- Eat;)
Smacznego/ Enjoy
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz