Magic kitchen with Asia |
A oto właśnie moje dzisiejsze śniadanie. Było przepyszne i szybko zniknęło. Nie mam ani tyci wyrzutów sumienia, bo sama zdrowie. Porcja ma ok. 340-350 kcal. Pychota:)
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 łyżka otrąb owsianych
- 4-5 orzechów laskowych
- 150 ml mleka
- 1 łyżeczka kakao
- 1-2 morele
- ok. 50 g truskawek
- kilka listków świeżej mięty
Wykonanie:
- Do gotującej się wody dodajemy płatki i otręby.
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10-15 minut.
- Dodajemy mleko, kakao i dokładnie mieszamy. Gotujemy kolejne 5-10 minut.
- Ściągamy z pieca i zostawiamy pod przykryciem ok. 5 minut.
- W międzyczasie kroimy morele, truskawki i orzechy.
- Przygotowaną owsianke przekładamy do miseczki, dodajemy owoce, posypujemy orzechami.
- Na końce dekorujemy miętą.
ENGLISH VERSION:
Healthy and tasty breakfast, which gives us energy, vitamins and minerals. I love it! One portion has only around 340-350 Kcal.
Ingredients:
- 4 Tbsp oatmeal
- 1 Tbsp oat bran
- 1 Tbsp wheat bran
- 150 ml milk nonfat
- 1 tsp real cocoa
- around 50 g strawberries
- 4-5 hazelnuts
- 1-2 apricots
- fresh mint
Directions for oatmeal:
- Boil the water.
- Pour oatmeal boiling water and cook it for around 10-15 minutes (over low heat).
- Add milk, cocoa and stir it with spatula thoroughly.
- Cook it for around 5-10 minutes.
- After that pull of the oven, cover it and leave for 5 minutes.
- Meanwhile cut strawberries, apricots and hazelnuts.
- Pour oatmeal to bowl and add fruits.
- Sprinkle with hazelnuts and fresh mint.
Smacznego/ Enjoy
Asia
Magic kitchen with Asia |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz