sobota, 8 czerwca 2013

Placki z dynii/ Pumpkin pancakes :)

Magic kitchen with Asia
Ach co za udana sobota!:) nie dość, że cudowne SPA zaliczone to jeszcze pyszny i dietetyczny lunch z moja Izą:) żyć... nie umierać! specjalnie dla was wyliczałam kalorie, więc 1 porcja ma około 300 kcal


Składniki ( 2 porcje: 10-12 sztuk):
  • ok. 300 g ziemniaków
  • ok. 300 g dyni
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 30 g mąki pełnoziarnistej
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
  1. Ziemniaki i dynię trzemy na tarce z małymi oczkami. Odsączamy wodę. 
  2. Dodajemy jajko, mąkę otręby i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
  3. Na patelni rozgrzewamy około łyżki oliwy, nakładamy placki łyżką i smażymy z dwóch stron. 
  4. Ja robiłam na teflonowej bez dodatku oliwy.
  5. Można podać z jogurtem typu greckiego.

ENGLISH VERSION: 

Tasty, tasty and one more time: tasty!:) I ate it today with my great Iza. I like it so much. Tasty and light! I forgot: healthy! 1 portion has around 300 kcal

Ingredients (2 portions, 10-12 pancakes):
  • around 300 g pumpkin
  • around 300 g potatoes 
  • 2 Tbsp wheat bran
  • 1 egg
  • 30 g whole grain flour
  • salt, pepper 
  • olive oil
Directions for pancakes:
  1. Potatoes and pumpkin grate on a grater with small eyes. Pour out excess water from grated vegetables. 
  2. Add egg, flour, bran and spices. Stir with spatula thoroughly.
  3. Warm up olive oil on frying pan, make pancakes (with a spoon) and fry from both sides. 
  4. I fried mine without oil. It is also possible and less calories. 
  5. You can serve it with Greek type of yogurt.
Smacznego/ Enjoy

Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz