piątek, 12 lipca 2013

Bavette z pesto, ziemniakami i fasolką szparagową/ Bavette with pesto, potatoes and green beans

Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia
Danie to przygotował mi mój kolega Włoch. I co?! Zakochałam się w kuchni włoskiej! Pychota! Następnego dnia sama je zrobiłam dla przyjaciół:) Teraz i one kochają to danie:)

Składniki:
  • ok. 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • ok. 200 g ziemniaków
  • makaron bavette ok 500 g
  • słoiczek pesto (z bazyli)
  • oliwa z oliwek
  • sól
Wykonanie:
  1. Myjemy fasolkę i obcinamy końce. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Do dużego garnka wlewamy 3/4 wody, solimy i doprowadzamy do wrzenia.
  3. Wrzucamy ziemniaki do gotującej wody i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy fasolkę, makaron i gotujemy jeszcze ok. 8 minut. 
  4. Odlewamy ok. 1 chochli gotującej się wody. Całość odcedzamy.
  5. Do makaronu dodajemy pesto, oliwę i dokładnie mieszamy.
  6. Jeśli to konieczne, konsystencję można rozrzedzić niewielką ilością pozostawionej wody.
  7. Dekorujemy bazylią i podajemy.
Smacznego
Asia 

ENGLISH VERSION:

Delicious pasta made for me by my Italian friend. Thanks to him I love Italian cuisine much more than before. I prepared it after all for my best friends and now they love this dish as well. 

Ingredients:
  • 200g green beans
  • 200g potatoes
  • bavette pasta about 500g
  • jar of pesto (with basil)
  • olive oil
  • salt
Directions for pasta:
  1. Wash the beans and cut away the ends. Peel potatoes and cut into cubes.
  2. Pour water into a large pot (3/4 of it), add salt and boil it.
  3. Put potatoes into boiling water and cook for about 5 minutes. Add the beans, pasta and cook for approximately 8 minutes.
  4. Leave about 1 Tbsp of this water and drain pasta with vegetables.
  5. Add pesto, olive and mix thoroughly.
  6. If necessary, the consistency of sauce can be dilute with a small amount of water, which we left.
  7. Garnish with basil and serve.
Enjoy
Asia



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz