Please scroll down for English version.
Przepis na tą pyszną zupę dostałam od mojej bardzo dobrej koleżanki. Oczywiście najpierw mnie poczęstowała zupą i od razu się zakochałam w tym daniu. Jeśli lubicie szpinak, to warto spróbować.
Składniki:
Wykonanie:
ENGLISH VERSION
Ingredients:
Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku (ok. 250 g)
- ok. 2-3 marchewki
- sól, pieprz, lubczyk
- ok. 1-2 ziemniaki (opcjonalnie)
- 1 ząbek czosnku
- ok.1-2 łyżki oleju rzepakowego
- pomidor
- ser żółty, np. parmezan
- opcjonalnie jogurt
Wykonanie:
- Marchewkę kroimy na mniejsze kawałki.
- Marchewke, szpinak i czosnek podsmażamy na oleju (kilka minut).
- Następnie zalewamy je wodą.
- Dodajemy sól, pieprz i lubczyk (opcjonalnie kostka rosołowa).
- Całość gotujemy ok. 20 minut.
- Ściągamy zupę z pieca i czekamy aż troszkę ostygnie.
- Następnie za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki.
- Podajemy z pomidorem pokrojonym w kostkę i posypujemy parmezanem ( z braku sera dodałam sobie jogurt).
Smacznego!
Asia
ENGLISH VERSION
Ingredients:
- around 250 g spinach
- salt, pepper, lovage
- 1 clove of garlic
- 2-3 carrots
- 1-2 Tbsp of oil
- 1-2 potatoes (optionally)
- cheese, for example parmesan
- tomato
- yogurt (optionally)
Directions for soup:
- Cut carrot into smaller size pieces.
- Fry carrot, spinach and garlic for few minutes in the pan with 1-2 Tbsp of olive oil.
- After that add the water.
- Add salt, pepper and lovage.
- Boil around 20 minutes.
- Remove from heat.
- Blend it with a stick blender until smooth.
- Serve with chopped tomato, sprinkle with parmesan (I didn't have parmezan, so I put yogurt).
Enjoy!
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz