wtorek, 17 czerwca 2014

Pasta z czerwonej fasoli/ read bean paste

Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia

Pasta z czerwonej fasoli wbrew pozorom nie jest taka filoletowa jak na zdjęciu:) jakoś tak wyszło, nie wiem nawet dlaczego. Odkąd pierwszy raz spróbowałam pasty z czerwonej fasoli, nie mogłam się z wami tym przepisem banalnym nie podzielić! Pasta jest prosta i jaka pyszna! Mi smakuje z ogórkiem kiszonym i rukolą.

Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka oleju np. lnianego(opcjonalnie)
  • słodka papryka
  • kolorowy pieprz
  • szczypta suszonej bazyli 
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól 
Wykonanie:
  1. Fasolę odsączam.
  2. Dodaje pozostałe skłądniki i blenduję.
  3. Gotowe:)

ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • can of red beans 
  • 1 Tbsp of oil (for example flaxseed) - optional
  • sweet peppers 
  • colorful pepper 
  • pinch of dried basil 
  • pinch of Herbes de Provence 
  • salt
Directions:
  1. I filter the bean out of the water.
  2. Add all ingredients and blend it.
  3. Ready to be eaten:)
Smacznego/Enjoy
Asia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz