środa, 29 sierpnia 2012

Makaron noodle z warzywami


Magic kitchen with Asia
To danie jest najlepszym dowodem na to, że jedzenie dietetyczne może być smaczne. Polecam je osobom na diecie, ponieważ  makaron jest pełnoziarnisty, warzywa są grillowane na oliwie z oliwek, a jedna porcja dostarcza około 350kcal. Nic tylko ugotować i zjeść:) Danie jest mojego pomysłu. Przetestowałam je na Reginie:) Test zdany! Smakowało!
Składniki (2 porcje):
  • 100gr makaronu pełnoziarnistego noodle
  • 100gr papryki czerwonej
  • 100gr papryki zielonej
  • 150gr cukinii zielonej
  • 150gr fasolki szparagowej żółtej
  • świeża natka pietruszki
  • sos sojowy
  • zioła prowansalskie, curry, bazylia, pieprz cayenne
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka listków świeżej bazylii
Wykonanie:
  1. Papryki, cukinie kroimi w podłużne paski.
  2. Pokrojone warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie podlewamy je wodą i dusimy (około 10 minut).
  3. Dodajemy ok. 2 łyżek sosu sojowego, zioła prowansalskie, curry, bazylie i pieprz.
  4. W międzyczasie gotujemy makaron al-dente (około 4-5 minut).
  5. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw i dusimy około 2 minuty.
  6. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
  7. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Smacznego:)
Wasza Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz