niedziela, 21 października 2012

Kotlety z czerwonej fasoli/ Red Kidney Beans Cutlet

Please scroll down for English version.

Magic kitchen with Asia 

Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować przepis z diety strukturalnej. Kotlety smakują rewelacyjnie,  a do tego są super zdrowe.

Składniki na 5 sztuk:
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 1/3 małego selera korzeniowego
  • 70g suchych nasion czerwonej fasoli ( może być z puszki -200g)
  • 100g pestek dynii
  • 200g serka tofu (najlepiej wędzonego)
  • mały pęczek zielonej pietruszki
  • małe jajko
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka oleju z pestek dyni
  • sól i zioła do smaku
Wykonanie:
  1. Fasolę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Wszystkie składniki miksujemy około 5 minut (część składników powinna zostać nierozdrobniona).
  3. Z otrzymanej masy robimy 5 kotletów, które smażymy na łyżce oleju z dynii. 
  4. Podajemy z surówką z selera korzeniowego i jogurtu naturalnego. 

Smacznego
Asia 

ENGLISH VERSION


Ingredients for 5 cutlets:
  • Small onion
  • Clove of garlic
  • 1/3 small celery root
  • 70g of dry seeds of red kidney beans (can be canned red kidney beans-200g)
  • 100g pumpkin seeds
  • 200g tofu cheese (preferably smoked)
  • Small bunch of parsley
  • Small egg
  • 1 Tbsp bread crumbs
  • 1 Tbsp pumpkin seed oil
  • herbs and salt
Directions:
  1. Cook beans according to directions on package.
  2. Mix all ingredients and blend it with a stick blender until smooth (all ingredients should not be completely crushed).
  3. Form 5 cutlets and fry them in pumpkin seed oil. 
  4. Serve with a salad of celery and yogurt.
Enjoy, 

Asia 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz