Magic kitchen with Asia |
Z czystym sercem polecam książkę kucharską Agaty.
Składniki ( 1 porcja/166 kcal):
Składniki ( 1 porcja/166 kcal):
- jajko
- pomidor
- 1/2 małej cebuli
- 1/2 ząbku czosnku
- łyżeczka oliwy
- 1/2 szklanki świeżego szpinaku
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Pomidor wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem.
- Wyjmujemy po 10 sekundach, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na łyżeczce oliwy (aż się zeszkli).
- Nastepnie dodajemy pomidor i smażymy kilka minut (aż wyparuje większość wody w nim zawarta).
- Dokładamy umyte listki szpinaku, doprawiamy pieprzem i solą.
- Warzywa zgarniamy na boki patelni, w środek wbijamy jajko.
- Przykrywamy i odczekujemy ok 1-2 min, aż białko sie zetnie (żółtko powinno pozostać płynne).
- I.... zjadamy ;)
Smacznego!
Asia
Bardzo ładne to Twoje jajo:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Martusia:) szkoda, że zimowe światło nie daje szansy na lepsze zdjęcie w moim wykonaniu:) Super masz bloga! już dodaję do ulubionych:)
Usuń