Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 2 gruszki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 4-5 łyżek jogurtu greckiego (najlepiej light)
- 2-3 łyżki muesli
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka płatków migdałowych
- kilka wiórków gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- Do rondelka wlewamy ok. 1 cm wody, dodaj obrane i pokrojone gruszki. Przykryj.
- Gotuj na małym ogniu ok. 5-8 minut, aż owoce zmiekną. Dodajemy cynamon.
- Pozostawiamy pod przykryciem, aby ostygły.
- Układamy na dnie szklanki miąższ gruszkowy, dodajemy po ok. 2-3 łyżki jogurty.
- Następnie rozkładamy na jogurcie muesli, całość polewamy miodem.
- Posypujemy płatkami migdałów i gorzką czekoladą.
Smacznego:)
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz