Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 2/3 szklanki mąki pszennej (pół na pół z drobnymi otrębami)
- 1/3 szklanki drobnego cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki (płaskie) cynamonu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub z orzechów włoskich
- 2 jajka, roztrzepane
- 1 opakowanie płatków migdałowych
- 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- W jednym naczyniu wymieszaj składniki suche.
- W drugim naczyniu roztrzep jajka z olejem.
- Połącz zawartość obu naczyń, dodaj marchewkę i migdały, wymieszaj łyżką.
- Piecz w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka.
Smacznego!
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz