Please scroll down for English version.
Fantastyczna alternatywa dla tradycyjnego brownies:) Biała czekolada! Ciasto jest rozpływa się w ustach. Jest pyszne i delikatne. Przepis pochodzi z fantastycznego bloga Doroty www.mojewypieki.com. A więc...do dzieła:)
Smacznego,
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
Directions for dough:
Magic kitchen with Asia |
Fantastyczna alternatywa dla tradycyjnego brownies:) Biała czekolada! Ciasto jest rozpływa się w ustach. Jest pyszne i delikatne. Przepis pochodzi z fantastycznego bloga Doroty www.mojewypieki.com. A więc...do dzieła:)
Składniki na ciasto:
- 150 g białej czekolady, połamanej
- 80 g masła
- 1/3 szklanki drobnego cukru
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki posiekanych obranych migdałów
- 50 g czekolady białej, posiekanej
Wykonanie:
- Masło roztopiamy w niedużym garnuszku, dodajemy połamaną czekoladę (150 g).
- Podgrzewamy do rozpuszczenia się czekolady, cały czas mieszając.
- W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia.
- Dodajemy jajka, ekstrakt z wanilii i ciepłą czekoladę, miksujemy na gładką masę.
- Na końcu wrzucamy posiekane migdały i białą czekoladę (50 g) i mieszamy.
- Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem foremki do brownies (nieduża, płytka forma o wymiarach 15 x 28 cm lub mniejszej).
- Pieczemy w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut.
Smacznego,
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
- 150 g white chocolate
- 80 g butter
- 2 eggs
- 1/3 cup sugar
- 3/4 cup flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
- 1/2 cup chopped almonds
- pinch of salt
- 50 g white chocolate (chopped)
Directions for dough:
- Melt butter and sugar.
- In a separate bowl stir dry ingredients (flour, sugar, baking powder, salt).
- Add eggs, vanilla extract, warm melted chocolate and mix it.
- After all add chopped chocolate and almonds, stir it.
- Bake for 25-30 minutes in an oven preheated to 170 degrees, in the brownies form of measuring 15 x 28 cm.
Enjoy,
Asia:)
jestem fanką białej czekolady, więc i te ciasto z pewnością ujarzmiło by moje podniebienie:)
OdpowiedzUsuńja tez:) niebo w gebie!polecam:*
Usuń