Magic kitchen with Asia |
Smaczne, smaczne, smaczne i jeszcze raz...SMACZNE:) a do tego jakie zdrowe?! Mi się kojarzy z dzieciństwem, tym bardziej kocham to jabłko. Polecam! Moją inspiracją był blog www.dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com.
Składniki:
- 2 średnie jabłka
- ok 100 g chudego sera białego
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- cynamon
- rodzynki
- suszona żurawina
- 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego
- goździki
Wykonanie:
- Jabłka myjemy i obcinamy górną cześć.
- Środek wydrążamy, tak żeby zostało około 1,5-2cm ścianki jabłka.
- Ser biały mieszamy z jogurtem, rodzynkami, żurawiną i cukrem.
- Wypełniamy serkiem wydrążone jabłka.
- Posypujmy cynamonem.
- Górną część jabłka (wieczko) możemy nakłuć goździkami (ja tego nie zrobiłam).
- Jabłka kładziemy na papier do pieczenia.
- Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Pod koniec pieczenia włączmy termoobieg na 5 minut.
Smacznego,
Asia
Kocham jabłka w każdej postaci to mój ulubiony owoc.
OdpowiedzUsuńA z upieczone w piekarniku jest pyszne takie delikatne.
Dokładnie:) ja też kocham!dzień bez jabłka dniem straconym:) Klaudia jak ja dobrze Ciebie rozumiem:)
OdpowiedzUsuńPyszne, ale pisze się "nakłuć" a nie "nakuć"...
OdpowiedzUsuń