niedziela, 30 marca 2014

Noodle z warzywami/ Vegetable noodle

Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia

Chciałabym Wam zaproponować pyszne i dietetyczne danie. Porcja jest lekka i zdrowa. Polecam osobom dbającym o linię.

Składniki:
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 cukinii 
  • sól, pieprz
  • sos sojowy
  • natka pietruszki
  • 1-2  łyżki oleju rzepakowego
  • 50 gr makaronu gryczanego noodle 
Wykonanie:
  1. Warzywa kroimy w paski. 
  2. Rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa. 
  3. Następnie dodajemy wody (tak żeby nie przykryła warzyw)
  4. Dodajemy sól, pieprz i sos sojowy (ja dodałam 3 łyżki).
  5. W międzyczasie gotujemy makaron. 
  6. Dodajemy makaron do warzyw, mieszamy i posypujemy natką pietruszki.

ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • 1/2 red pepper 
  • 1/2 green pepper
  •  1/2 zucchini
  •  salt and pepper
  •  soy sauce parsley 
  • 1-2 tablespoons oil
  •  50 gr buckwheat noodle pasta 
Directions for pasta:
  1. Cut vegetables into strips. 
  2. Heat the oil and fry the vegetables. 
  3. Then add water ( water should not cover vegetable) 
  4. Add salt, pepper and soy sauce (I added 3 tablespoons). 
  5. In the meantime, boil the pasta. 
  6. Add the pasta to the vegetables, mix and sprinkle with parsley.

Smacznego!Enjoy!
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz