środa, 7 maja 2014

Dietetyczne ciasto jabłkowe bez dodatku cukru

Magic kitchen with Asia
A kto powiedział, że ciasto może być słodkie i nie mieć w sobie cukru?! Jesteście na diecie? Chcecie jeść zdrowo? lubicie słodycze i nie umiecie sie im oprzeć? Czyli znalazłam przepis dla was:) Polecam!
Przepis zaczerpnęłam i lekko zmodyfikowałam z bloga Zdrowe odżywianie.

Składniki (na keksówkę):

  • 1 szklanka mąki pszennej graham (typ 1850)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczone,
  • 4 łyżki migdałów (posiekane lub zmiksowane)
  • 1/2 łyżeczki cynamon 
  • 1/4 łyżeczki imbiru 
  • 1/4 łyżeczki gałka muszkatołowej
  • 10 sztuk suszonych daktyli (posiekanych)
  • 2 łyżki suszonych jagód goji 
  • 4 średniej wielkości słodkie jabłka
  • 2 jajka (najlepiej 1 lub 0)
Wykonanie:

  1. Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę - wymieszać z pozostałymi składnikami. 
  2. Masę przełożyć do keksówki i piec w temp. 180 stopni C przez 40 minut. 
  3. Jeśli używacie keksówki silikonowej nie trzeba wykładać jej papierem do pieczenia.
Polecam!

Asia



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz