Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 1 szklanka zielonej fasoli adzuki
- 1/2 średniej cukini
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała marchewka
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 jajko (można pominąć jeśli danie ma być w wersji bez nabiału)
- Zioła: suszona pietruszki, słodka papryka papryki, majeranek, sól,pieprz, zioła prowansalskie, curry
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Wykonanie:
- Fasolkę namoczy ( dzień wcześniej i pozostaw tak na noc), wypłucz i ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania posolić do smaku.
- Cebulkę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju i dodaj czosnek.
- Chwilkę podsmaż i dodaj startą na tarce marchewkę i cukinie.
- Dodaj sól, pieprz i inne przyprawy. Całość duś przez około 10 -15 min, dodaj starta na tarcę cukinię i jeszcze podduś około 5 - 10 min (do miękkości warzyw).
- Fasolkę zmiksuj razem z warzywami, dodaj kaszę jaglaną,jajko i wymieszaj.
- Dopraw jeszcze przyprawami wedle uznania.
- Użyj keksówki silikonowej lub zwykłą wyłóż papierem do pieczenia. Można posypać otrębami.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 min.
Magic kitchen with Asia |
Smacznego:)
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz