czwartek, 9 kwietnia 2015

Krem z cukini (wegański)

Magic kitchen with Asia
Moja siostra Kasia ugotowała mi to "cudo" na obiad wielkanocny. Pyszne?! Pyszne to mało powiedziane... Sama nie wiem dlaczego tak oszalałam na punkcie tej zupy. Polecam!

Składniki:
  • 2 cukinie ( pokrojone ze skórka, ale bez pestek)
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 pora
  • świeży tymianek
  • lubczyk
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy
Wykonanie:
  1. Pokrojony por podsmażamy na oleju kokosowym (ok. 5 min). Dodajemy pokrojone ziemniaki.
  2. Po ok.15 minutach dodajemy pokrojone cukinie.
  3. Następnie dodajemy wodę (tak aby pokryła warzywa).
  4. Dodajemy tymianek, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy ok 10-15 min. 
  5. Wyciągamy tymianek z zupy,  i blendujemy zupę na tzw. krem. 


    Smacznego!
    Asia

1 komentarz:

  1. U nas na 5 osób 3 tą zupę też uwielbiają :) też nie wiem dlaczego :) Fajnie, że i Tobie smakuje

    OdpowiedzUsuń