Magic kitchen with Asia |
Łazanki... to smak mojego dzieciństwa :) już wtedy czułam, że mięso jest nie dla mnie i wybierałam z potrawy mięso. Wegańskie łazanki są pyszne! i nic im nie brakuje :)
Składniki:
- 200-250g kapusty kiszonej
- 200g pieczarek
- 1 mała cebula
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
- majeranek
- liść laurowy, ziele angielskie
- 100g makaronu typ łazanki (np. Lubella jest bez dodatku jajek)
- Siekamy kapustę, dodajemy 2 liście laurowe, 3-4 ziarenka ziela angielskiego. Zalewamy wodą. Gotujemy ok. 1h.
- Gotujemy 100g makaronu z godnie z opisem na opakowaniu.
- Na 2 łyżkach oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
- Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy ok. 15-20 min.
- Dodajemy szczyptę soli i pieprzu dla smaku.
- Z ugotowanej kapusty odsączamy wodę, wyciągamy liść laurowy i ziele angielskie.
- Dodajemy kapustę do pieczarek, następnie ugotowany makaron. Wszystko mieszamy.
- Dodajemy do smaku majeranku.
- Zjadamy ;)
Smacznego moi drodzy :)
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz