Please scroll down for English version.
Niedzielny poranek...Jak ja kocham weekendy:) A jak kocham to, że mam dla kogo wtedy gotować?! Dzisiaj rano miałam radosną twórczość własną i powstał ten oto omlet. Jeśli lubicie rukolę i orzechy, to polecam!
Magic kitchen with Asia |
Niedzielny poranek...Jak ja kocham weekendy:) A jak kocham to, że mam dla kogo wtedy gotować?! Dzisiaj rano miałam radosną twórczość własną i powstał ten oto omlet. Jeśli lubicie rukolę i orzechy, to polecam!
Składniki:
- 3 jajka
- 2-3 łyżki mleka
- mała cebula
- garść rukoli
- garść orzechów włoskich
- oliwa z oliwek
- starty ser żółty
- sól, pieprz (do smaku)
Wykonanie:
- Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na patelni.
- Jajka rozbijamy widelcem lub sprężyną. Dodajemy odrobinę mleka.
- Następnie doprawiamy solą i pieprzem.
- Tak przygotowane jajka wlewamy na podsmażoną cebulę.
- Podsmażamy aż brzegi omleta się zetną.
- Następnie podważamy je łopatką tak, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni.
- W międzyczasie orzechy kroimy i prażymy na patelni.
- Posypujemy omlet startym serem żółtym, rukolą i orzechami.
- Zjadamy:)
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
- 3 eggs
- 2-3 Tbsp milk
- small onion
- handful of arugula
- handful of walnuts
- olive oil
- grated cheese
- salt and pepper
Directions for omelet:
- Chop the onion medium to small size and fry it in olive oil over moderate heat until golden brown.
- Crack the eggs into a glass mixing bowl and beat them until they turn a pale yellow color.
- Add the milk to the eggs and season to taste with salt and pepper.
- When the onion is golden brown pour in the eggs.
- Using a spatula, gently push one edge of the egg into the center of the pan, while tilting the pan to allow the still liquid egg to flow in underneath.
- Repeat with the other edges, until there's no liquid left.
- In the meantime, we cut the walnuts and fry in dry pan.
- Sprinkle omelet with grated cheese, arugula and walnuts.
- And eat:)
Smacznego/ Enjoy
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz