Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia |
Chciałabym Wam zaproponować pyszne racuchy o smaku cydru jabłkowego. Mogą być fajnym urozmaiceniem dla weekendowych śniadanie i nie tylko.
Składniki:
- ok. 150gr mąki pełnoziarnistej pszennej
- ok. 200ml maślanki
- ok. 50ml cydru jabłkowego
- 1 jajko
- 30gr cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczkai proszku do pieczenia
- olej z pestek winogron
- 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady(starta)
- szczypta soli
Wykonanie:
- Roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich mąkę.
- Mieszamy i dolewamy do tego maślankę i cydr. Ciasto powinno być gęste.
- Dodajemy proszek do pieczenia, sode, cukier, czekoladę i mieszamy.
- Rozgrzewamy patelnię, ciasto nakładamy łyżką i smażymy na niewielkiej ilości oleju z pestek winogron (aż się zarumienią z obu stron).
Smacznego,
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
Ingredients:
- about 150 g wholemeal flour
- about 200 ml buttermilk
- about 50 ml apple cider
- 1 egg
- 30 g sugar
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp baking soda
- pinch of salt
- grape seed oil
- Third plate of dark chocolate (grated)
Directions for pancakes:
- Crack the eggs into a glass mixing bowl and beat them until they turn a pale yellow color.
- Add to it buttermilk and cider. Mix.
- Pour baking powder, baking soda, sugar, chocolate and stir. The dough should be thick.
- Make small pancakes and fry in grape seed oil (until golden brown on both sides).
Enjoy,
Asia:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz