Please scroll down for English version.
Chciałabym Wam polecić kolejny przepis Doroty z mojewypieki.com:) Pączki są fantastyczne! Proste w przygotowaniu i bardzo pyszne! Polecam:)
ENGLISH VERSION
Ingredients:
Directions:
Enjoy!
Asia :)
Magic kitchen with Asia |
Składniki (na duży talerz):
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej do głębokiego smażenia
- drobny cukier do wypieków wymieszany ze zmielonym cynamonem (na 100 g cukru 2 łyżeczki cynamonu)
Wykonanie:
- Serek mieszamy z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną).
- Dodajemy przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól.
- Dokładnie mieszamy widelcem.
- W szerokim i płaskim garnku rozgrzewamy olej do temperatury 175ºC.
- Niewielką łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczając ją w odłożonym oleju (by ciasto nie kleiło się do łyżki).
- Smażymy do złotego koloru.
- Usmażone pączki odkładamy na bibułkę do odsączenia tłuszczu.
- Jeszcze ciepłe obtoczamy w cynamonowym cukrze.
- Zjadamy;)
Smacznego:)
ENGLISH VERSION
Ingredients:
- 300 g homogenized cheese
- 3 eggs
- 1,5 cup plain flour
- 1,5 tsp baking powder
- a pinch of salt
- oil for a deep frying
- 100 g caster sugar mixed with 2 tsp of cinnamon
Directions:
- In a mixer bowl whisk homogenized cheese with eggs.
- Stir in the flour, baking powder and salt and whisk to make a smooth batter.
- In a large pan heat oil to 175ºC and using oiled tablespoon drop in a 1 tablespoon of batter.
- Cook the doughnuts until golden, on each side.
- Drain on paper towels.
- While still hot coat it in cinnamon sugar.
Enjoy!
Asia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz