czwartek, 7 lutego 2013

Pączusie na serku homogenizowanym w posypce cynamonowej/Mini cinnamon sugar doughnuts

Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia
Chciałabym Wam polecić kolejny przepis Doroty z mojewypieki.com:) Pączki są fantastyczne! Proste w przygotowaniu i bardzo pyszne! Polecam:)

Składniki (na duży talerz):
  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do głębokiego smażenia
  • drobny cukier do wypieków wymieszany ze zmielonym cynamonem (na 100 g cukru 2 łyżeczki cynamonu)
Wykonanie:
  1. Serek mieszamy z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną). 
  2. Dodajemy przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. 
  3. Dokładnie mieszamy widelcem. 
  4. W szerokim i płaskim garnku rozgrzewamy olej do temperatury 175ºC. 
  5. Niewielką łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczając ją w odłożonym oleju (by ciasto nie kleiło się do łyżki). 
  6. Smażymy do złotego koloru.
  7. Usmażone pączki odkładamy na bibułkę do odsączenia tłuszczu. 
  8. Jeszcze ciepłe obtoczamy w cynamonowym cukrze.
  9. Zjadamy;)

Smacznego:)


ENGLISH VERSION

Ingredients:

  • 300 g homogenized cheese
  • 3 eggs
  • 1,5 cup plain flour
  • 1,5 tsp baking powder
  • a pinch of salt
  • oil for a deep frying
  • 100 g caster sugar mixed with 2 tsp of cinnamon


Directions:

  1. In a mixer bowl whisk homogenized cheese with eggs. 
  2. Stir in the flour, baking powder and salt and whisk to make a smooth batter.
  3. In a large pan heat oil to 175ºC and using oiled tablespoon drop in a 1 tablespoon of batter. 
  4. Cook the doughnuts until golden, on each side.
  5. Drain on paper towels. 
  6. While still hot coat it in cinnamon sugar.


Enjoy!

Asia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz