wtorek, 19 lutego 2013

Muffinki kokosowe/ Coconut muffins

Magic kitchen with Asia

Pyszne...pyszne.... i jeszcze raz pyszne!Cóż więcej mówić? Może jedno...blog Doroty (www.mojewypieki.com) jest boski i kolejny przepis stamtąd się udał.

Składniki (7-8 sztuk):
  • 150 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 8 łyżek wiórków kokosowych (56 g)
  • 2 jajka
  • 120 g roztopionego masła
  • 50 ml soku z limonki lub cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn/limonek
Składniki na polewę:
  • 80 g czekolady białej, roztopionej w kąpieli wodnej
  • kilka łyżek wiórków kokosowych
Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  2. W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre.
  3. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy delikatnie.
  4.  Przelewamy do formy na muffinki (ok. 3/4 wysokości).
  5. Pieczemy około 20 minut w 180ºC. 
  6. Muffinki smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy wiórkami.
  7. Zjadamy;)
Smacznego, 

ENGLISH VERSION

Delicious...delicious and once again...delicious! Nothing else to do ..just bake it!:)

Ingredients (7-8 muffins):
  • 150 g plain flour
  • 70 g sugar
  • ½ tsp baking powder
  • ¼ tsp bicarbonate of soda
  •  a pinch of salt
  • 56 g (8 tablespoons) shredded coconut
  • 2 eggs
  • 120 g butter, melted
  • 50 ml juice from 1 lime or lemon
  • grated zest of 2 lemons/limes
Ingredients for chocolate glaze:
  • 80 g white chocolate melted in water bath
  • a few Tbsp of shredded coconut 
Directions for muffins:
  1. All ingredients should be at room temperature.
  2. In one bowl, combine dry ingredients (flour, baking powder, soda, sugar, salt, shredded coconut, zest).
  3.  In a separate bowl stir wet ingredients (eggs, juice, melted butter). 
  4. Later, add the liquid ingredients to the dry ones and stir well.
  5. Spoon batter into a muffin pan lined with paper muffin cases and bake for about 20 minutes at 180ºC. 
  6. Spread the cooled muffins with melted chocolate and sprinkle with shredded coconut.
  7. Eat.

Magic kitchen with Asia 

Enjoy, 
Asia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz