sobota, 23 lutego 2013

Muffinki z krówką/ Muffins with fudge

Please scroll down for English version.

Magic kitchen with Asia

Kochacie krówki?Bo ja bardzo!:) A muffinki z krówkami i płatkami migdałów... Poezja:) Przepis zaczerpnęłam z bloga www.inspirowanesmakiem.pl


Składniki:
  • 150 g mąki pszenna 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • aromat waniliowy - ok. 5 kropel
  • szczypta soli
  • 2 łyżku cukru brązowego
  • 1/3 szklanki mleka
  • 30 ml śmietany 18%
  • 1 jajko
  • 20 g roztopionego masła
  • 1/2 szklanki rozdrobionych krówek
Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  2. W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre.
  3. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy delikatnie.
  4. Dodajemy krówki i ponownie delikatnie mieszamy.
  5.  Przelewamy do formy na muffinki (ok. 3/4 wysokości).
  6. Posypujemy płatkami migdałów.
  7. Pieczemy ok. 25 minut w 190 stopniach.
Smacznego, 


ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • 150 g plain flour
  • 2 Tbsp brown sugar
  • ½ tsp baking powder
  •  a pinch of salt
  • vanilla flavour (5 drops)
  • 1 egg
  • 20 g butter, melted
  • 1/3 cup of milk
  • 30 ml sour cream (18%)
  • 1/2 cup chopped fudge
  • Almonds
Directions for muffins:
  1. All ingredients should be at room temperature.
  2. In one bowl, combine dry ingredients (flour, baking powder, sugar, salt).
  3.  In a separate bowl stir wet ingredients (egg, milk, melted butter). 
  4. Later, add the liquid ingredients to the dry ones and stir well.
  5. Add the fudge and then gently stir.
  6. Sprinkle with almonds
  7. Spoon batter into a muffin pan lined with paper muffin cases and bake for about 25 minutes at 190ºC.  
Enjoy, 

Asia 

Magic kitchen with Asia

Magic kitchen with Asia




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz