Magic kitchen with Asia |
Kochacie krówki?Bo ja bardzo!:) A muffinki z krówkami i płatkami migdałów... Poezja:) Przepis zaczerpnęłam z bloga www.inspirowanesmakiem.pl
Składniki:
- 150 g mąki pszenna
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy - ok. 5 kropel
- szczypta soli
- 2 łyżku cukru brązowego
- 1/3 szklanki mleka
- 30 ml śmietany 18%
- 1 jajko
- 20 g roztopionego masła
- 1/2 szklanki rozdrobionych krówek
Wykonanie:
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
- W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre.
- Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy delikatnie.
- Dodajemy krówki i ponownie delikatnie mieszamy.
- Przelewamy do formy na muffinki (ok. 3/4 wysokości).
- Posypujemy płatkami migdałów.
- Pieczemy ok. 25 minut w 190 stopniach.
Smacznego,
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
- 150 g plain flour
- 2 Tbsp brown sugar
- ½ tsp baking powder
- a pinch of salt
- vanilla flavour (5 drops)
- 1 egg
- 20 g butter, melted
- 1/3 cup of milk
- 30 ml sour cream (18%)
- 1/2 cup chopped fudge
- Almonds
Directions for muffins:
- All ingredients should be at room temperature.
- In one bowl, combine dry ingredients (flour, baking powder, sugar, salt).
- In a separate bowl stir wet ingredients (egg, milk, melted butter).
- Later, add the liquid ingredients to the dry ones and stir well.
- Add the fudge and then gently stir.
- Sprinkle with almonds
- Spoon batter into a muffin pan lined with paper muffin cases and bake for about 25 minutes at 190ºC.
Enjoy,
Asia
Magic kitchen with Asia |
Magic kitchen with Asia |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz