Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 0,5 kg mieszanki Chleb Sądecki
- 340 ml wody o temp. 20-25 st.
- paczka drożdży instant Dr. Oetkera - 7g
Wykonanie:
- Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami.
- Dodajemy stopniowo wodę i z pomoca miksera mieszamy.
- Po wyrobieniu ciasta w mikserze, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia (ok. 40 minut).
- Następnie delikatnie wyrabiamy ciasto.
- Przekładamy do formy silikonowej, przykrywamy i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia (ok. 40 minut).
- Przed włożeniem do piekarnika delikatnie skrapiamy wodą i pospujemy mąką.
- Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
- Następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni.
- Pieczemy około 40-50 minut.
- Następnie zostawiamy około 10-15 minut w piekarniku.
Smacznego:)
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz