poniedziałek, 18 marca 2013

Latte tudzież cappucino mojej roboty:)

Magic kitchen with Asia

No cóż...w końcu i na mnie przyszła kolej!:) Zrobiłam pierwsze w moim życiu latte czy też cappucino...a  jakie pyszne?! Od teraz to już będę zawsze sobie robiła, a jak!

Składniki:
  • 2 espresso 
  • 200 ml mleka
  • cukier trzcinowy
  • cynamon
Wykonanie:
  1. Moje przygotowanie espresso: mielę kawę, biorę "Mokę" do włoskiego parzenia kawy i przygotowuję moje espresso:)
  2. Słodzę mleko łyżeczką cukru trzcinowego i podgrzewam je.
  3. Następnie je spieniam (za pomocą sprytnego spieniacza bądź blendera).
  4. Do spienionego mlewa wlewam kawę i posypuję cynamonem.
  5. Piję:D
Smacznej kawy

Asia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz