Magic kitchen with Asia |
A oto kolejna propozycja na zdrowe, lekkie i dietetyczne śniadanie. Moi Drodzy...Jedzenie ma znaczenie! A kasza jaglana jest najzdrowszą kaszą. Ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Obfituje ona w witamy z grupy B, lecytynę oraz składniki mineralne (wapń, potsas, fosfor i żelazo). Potrawy z kaszy jaglanej są źródłem pełnowartościowego białka. Tym bardziej polecam osobom na diecie wegetariańskiej.
Składniki:
- 40 g kaszy jaglanej
- kilka orzechów włoskich
- połowa jabłka
- cynamon
- żurawina suszona
- mleko(opcjonalnie)
- 1-2 łyżeczki miodu
Wykonanie:
- Kaszę płuczemy w wodzie.
- Do gotującej się wody wrzucamy kaszę, dodajemy odrobię soli (Możemy dodać mleka).
- Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
- W międzyczasie kroimy jabłko na małą kostkę i siekamy orzechy.
- Około 5 minut przed końcem gotowania dodajemy jabłko.
- Przygotowaną kasze przelewamy do miseczki i dodajemy miód.
- Posypujemy kaszę orzechami, żurawiną i cynamonem.
- Zjadamy:)
Smaczego!
Asia
Uwielbiam kaszę jaglaną a w tym wydaniu jest pycha i dziś była w roli głownej na śniadanie, dzieki za super przepis
OdpowiedzUsuń:) Cieszę się bardzo, że się przydaję do czegoś:) Zamierzam dodać jeszcze przepis na kaszę manną razową z owocami:) Plus kilka innych zdrowych i lekkich:)
OdpowiedzUsuńJa już drugi raz, dzięki Tobie Asiu, jem kaszę jaglaną w takim wydaniu, a dodatkowo jeszcze płatki owsiane na wodzie z dodatkiem soku pomarańczowego. To u mnie nowe, pyszne i zdrowe odkrycie.
OdpowiedzUsuńSuper:) ja dzisiaj też jadłam kasze, tym razem dodałam śliwek suszonych:) Jutro chyba właśnie zjem takie płatki:)
OdpowiedzUsuń