piątek, 5 kwietnia 2013

Omlet z rukolą, kiełkami i orzechami/ Omelet with arugula, sprouts and walnuts

Please scroll down for English version. 
Magic kitchen with Asia

Chciałabym Wam zapropnować zdrowy...ba! mega zdrowe jedzenie:) może być to opcja na śniadanie, lunch, a nawet kolację. W zależności co lubicie. Rukola, kiełki i orzechy...nic tylko jeść:) Pamiętajcie moi drodzy: jesteśmy tym, co jemy:)

Składniki:
  • 2 jajka
  • oliwa z oliwek
  • rukola
  • kiełki rzodkiewki, fasoli mung
  • orzech włoski
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Jajka robijamy widelcem lub sprężyną.
  2. Dodajemy do nich soli i pieprzu.
  3. Tak przygotowane jajka wylewamy na patelnię posmarowaną łyżką oliwy.
  4. Podsmażamy, aż brzegi omleta się zetną. 
  5. Następnie podważamy je łopatką tak, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni.
  6. W międzyczasie orzechy kroimy i prażymy na patelni.
  7. Na omlecie układamy rukolę, kiełki i orzechy. 
  8. Omlet składamy na pół i zjadamy:)

ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • 2 eggs,
  • arugula
  • walnuts
  • radish sprouts, mung bean sprouts
  • olive oil
  • salt, pepper
Directions for omelet:
  1. Crack the eggs into a glass mixing bowl and beat them until they turn a pale yellow color. 
  2. Heat the pan with oil and pour in the eggs.
  3. Using a spatula, gently push one edge of the egg into the center of the pan, while tilting the pan to allow the still liquid egg to flow in underneath. 
  4. Repeat with the other edges, until there's no liquid left.
  5. In the meantime, we cut the walnuts and fry in dry pan. 
  6. Sprinkle omelet with arugula, sprouts and walnuts. 
  7. Gently fold half the omelet over the filling.
  8. Eat:)

Enjoy/ Smacznego

Asia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz