Please scroll down for English version.
Chciałabym Wam zapropnować zdrowy...ba! mega zdrowe jedzenie:) może być to opcja na śniadanie, lunch, a nawet kolację. W zależności co lubicie. Rukola, kiełki i orzechy...nic tylko jeść:) Pamiętajcie moi drodzy: jesteśmy tym, co jemy:)
Ingredients:
Magic kitchen with Asia |
Chciałabym Wam zapropnować zdrowy...ba! mega zdrowe jedzenie:) może być to opcja na śniadanie, lunch, a nawet kolację. W zależności co lubicie. Rukola, kiełki i orzechy...nic tylko jeść:) Pamiętajcie moi drodzy: jesteśmy tym, co jemy:)
Składniki:
- 2 jajka
- oliwa z oliwek
- rukola
- kiełki rzodkiewki, fasoli mung
- orzech włoski
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka robijamy widelcem lub sprężyną.
- Dodajemy do nich soli i pieprzu.
- Tak przygotowane jajka wylewamy na patelnię posmarowaną łyżką oliwy.
- Podsmażamy, aż brzegi omleta się zetną.
- Następnie podważamy je łopatką tak, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni.
- W międzyczasie orzechy kroimy i prażymy na patelni.
- Na omlecie układamy rukolę, kiełki i orzechy.
- Omlet składamy na pół i zjadamy:)
ENGLISH VERSION:
Ingredients:
- 2 eggs,
- arugula
- walnuts
- radish sprouts, mung bean sprouts
- olive oil
- salt, pepper
Directions for omelet:
- Crack the eggs into a glass mixing bowl and beat them until they turn a pale yellow color.
- Heat the pan with oil and pour in the eggs.
- Using a spatula, gently push one edge of the egg into the center of the pan, while tilting the pan to allow the still liquid egg to flow in underneath.
- Repeat with the other edges, until there's no liquid left.
- In the meantime, we cut the walnuts and fry in dry pan.
- Sprinkle omelet with arugula, sprouts and walnuts.
- Gently fold half the omelet over the filling.
- Eat:)
Enjoy/ Smacznego
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz