Please scroll down for English version.
Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować placki z cukini na styl turecki. Moja przyjaciółka Iza mnie ich nauczyła. Wychodzą rewelacyjnie. Przypominają placki ziemniaczane, ale mają w sobie niespodziankę z cukini;) dzieki temu są też mniej kaloryczne.
Składniki ( ok 10-12 sztuk):
Wykonanie:
Enjoy
Asia
Magic kitchen with Asia |
Składniki ( ok 10-12 sztuk):
- ok. 300 g ziemniaków
- ok. 300 g cukini
- 1 jajko
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 30 g mąki pełnoziarnistej
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
- Ziemniaki trzemy na tarce z małymi oczkami, a cukinię na tarce z dużymi oczkami.
- Odsączamy wodę.
- Dodajemy jajko, mąkę otręby i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy około łyżki oliwy, nakładamy placki łyżką i smażymy z dwóch stron.
- Można podać z jogurtem typu greckiego lub sałatką.
Smacznego:)
ENGLISH VERSION:
Delicious pancakes from zucchini and potatoes - turkish style. So tasty! My best friend Iza gave me this recipe. I love it. Thanks to zucchini meal is healthier and light.
Ingredients ( 10-12 pancakes):
- around 300 g zucchini
- around 300 g potatoes
- 2 Tbsp wheat bran
- 1 egg
- 30 g whole grain flour
- salt, pepper
- olive oil
Directions for pancakes:
- Potatoes grate on a grater with small eyes, and zucchini on a grater with big eyes.
- Pour out excess water from grated vegetables.
- Add egg, flour, bran and spices. Stir with spatula thoroughly.
- Warm up olive oil on frying pan, make pancakes (with a spoon) and fry from both sides.
- You can serve it with Greek type of yogurt or salad.
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz