Please scroll down for English version.
Dla mnie duet idealny. Śniadanie zniknęło z oka mgnieniu. Jeśli jesteście fanami owsianki i cydru, spróbujcie takiego połączenia. Pyszne!Przepis znajdziecie na stronie Kraina Cydru
Składniki:
Wykonanie:
Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 łyżka otrąb owsianych
- 4-5 orzechów laskowych
- 200 ml mleka
- 50 ml cydru jabłkowego
- 1 łyżeczka kakao
- ok. 50 g jagód
- jogurt naturalny
Wykonanie:
- Mieszamy cydr z mlekiem i zagotowujemy.
- Do gotującego się mleka dodajemy płatki i otręby.
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 15 minut.
- Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Gotujemy kolejne 5-10 minut.
- Ściągamy z pieca i zostawiamy pod przykryciem ok. 5 minut.
- W międzyczasie kroimy orzechy.
- Przygotowaną owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy owoce, jogurt i posypujemy orzechami.
Smacznego!
Asia
ENGLISH VERSION:
If you are fun of oatmeals and cider- you should try it. The best combination!:)
Ingredients:
- 4 Tbsp oatmeal
- 1 Tbsp wheat bran
- 1 Tbsp oat bran
- 4-5 hazelnuts
- 1 tsp cocoa
- 50 ml apple cider
- 200 ml milk
- around 50 g blueberries
- yogurt
Directions for oatmeal:
- Boil the milk mixed with cider.
- Pour oatmeal boiling milk and cook it for around 10-15 minutes (over low heat).
- Add cocoa and stir it with spatula thoroughly.
- Cook it for around 5-10 minutes.
- After that pull of the oven, cover it and leave for 5 minutes.
- Meanwhile cut hazelnuts.
- Pour oatmeal to bowl and add fruit, yogurt.
- Sprinkle with hazelnuts.
Enjoy!
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz