sobota, 21 grudnia 2013

Jagodowa owsianka / Blueberry oatmeal

Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia 
Jesteś tym, co jesz... Jakoś w to głęboko wierzę. Dlatego staram się (choć nie zawsze mi to wychodzi) jeść zdrowo i zdrowo... Chciałabym Wam zaproponować moje dzisiejsze śnaidnaie (jutro też takie chyba będzie). Jeśli jesteście fanami owsianki, to coś dla Was! Jeśli nie... to wciąż nimi możecie zostać:)

Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • szklanka mleka 
  • garść jagód (mogą być mrożone)
  • łyżeczka jagód goji
  • łyżeczka płatków migdałów
  • 1 łyżeczka dżemu truskawkowego 100% z owoców

Wykonanie:
  1.  Mleko z odrobiną wody zagotowujemy.
  2. Dodajemy płatki z otrębami i gotujemy na małym ogniu (ok.8-10 minut).
  3. W międzyczasie dodajemy łyżeczkę jagód goji.
  4. Pod koniec gotowania dodajemy garść jagód.
  5. Ściągamy z pieca i zostawiamy na 10 minut pod przykryciem.
  6. Dodajemy łyżeczkę dżemu i posypujemy płatkami migdałów.

Smacznego!
Asia

ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • 4 Tbsp oatmeal
  • 2 Tbsp wheat brun
  • 200 ml milk 
  • 1 tsp dried goji berries
  • 1 tsp almonds 
  • 1 tsp strawberry jam 
  • handful of berries

Directions for oatmeal:
  1. Boil milk with a little of water.
  2. Add oatmeal and bran, cook on low heat (about 8-10 minutes).
  3. In the meantime, add teaspoon of goji berries.
  4. At the end of cooking, add handful of berries.
  5. Fetch from the oven and leave for 10 minutes covered.
  6. Add teaspoon of jam and sprinkle with almonds.

Enjoy!
Asa

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dzięki zamrożonym owocom lato do mojego domku na chwilę wróciło:) tęsknię za latem

      Usuń