środa, 23 kwietnia 2014

Owsianka z jabłkiem i jogurtem/ Oatmeal with apple and yoghurt

Please scroll down for English version.

Zauważyłam ostatnio, że coraz więcej osób kupuje gotowane owsianki. Niestety ludzie zapominają, że takie cuda nie powstają bez pomocy ekstra dodatków, np. mleka w proszku. Chciałabym wam zaproponować zdrowe, dietetyczne śniadanie, które doda wam energii i niezbędnych składników oraz pomoże zachować szczupłą sylwetkę. Nie jest ono czasochłonne i spokojnie można je zabrać do pracy. 

Składniki na 1 porcję:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • woda
  • 1 łyżeczka suszonych jagód goji
  • cynamon
  • jogurt naturalny
  • 1 jabłko (ok. 150g)
  • 1 suszona morela
Wykonanie:
  1. Wieczór wcześniej zalewamy płatki  na noc gorącą wodą. 
  2. Następnego dnia rano dodajemy do płatków wody, suszone owoce, jabłko i gotujemy ok.15- 20 minut. 
  3. Przygotowaną owsiankę możemy posłodzić miodem lub cukrem trzcinowym.
  4. Dodajemy jogurt.
  5. Posypujemy cynamonem. 

ENGLISH VERSION:

Ingredients:
  • 4 Tbsp oatmeal
  • water
  • 1 tsp dried goji berries 
  • cinnamon
  • 1 apple
  • yoghurt 
  • 1 dry apricot 
Directions for oatmeal:
  1. Pour oatmeal hot water and leave it for a night  (the night before).
  2. Next morning add to oatmeal water, dried fruits, apple and cook it for 15-20 minutes.
  3. Add brown sugar or honey (if you need it).
  4. Add yoghurt. 
  5. Sprinkle with cinnamon.

Smacznego/Enjoy,
Asia 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz