wtorek, 14 października 2014

Malinowe lody wegańskie / Vegan raspberry ice cream

Magic kitchen with Asia

Polecam serdecznie pyszne i zdrowe lody wegańskie:) przepis pochodzący z książki "Przemytnicy na wakacjach", zmodyfikowałam.

Składniki:
  • 3 banany 
  • Koszyczek malin
  • Ok.100-150 ml mleka sojowego 

Wykonanie:
  1. Banany kroimy w plasterki, cienką warstwę układamy na talerzu posmarowanym olejem. Wkładamy do zamrażalnika.
  2. Pół koszyczka malin również wkładamy do zamrażalnika.
  3. Mrozimy ok.3h.
  4. Wyciągamy z zamrażalnika. Owoce wkładamy do robota kuchennego z ostrzem i miksujemy na drobne kawałki.
  5.  Powoli dolewamy mleko.
  6. Całości miksujemy tak, aby powstała jednolita masa. 

ENGLISH VERSION

Ingredients:
  • 3 bananas
  • basket of raspberries
  • approximately100-150 ml soy milk
Directions:
  1. Bananas cut into slices, put on a thin layer plate oiled. Put in the freezer.
  2. Half a basket of raspberries also put in the freezer. Freeze around 3 hours.
  3. Pull out of the freezer. Fruits put into a food processor with the blade and mix it into small pieces.
  4. Slowly pour the milk. 
  5. Blend all ingredients till ice cream will have correct consistency.
Smacznego! Enjoy!
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz