Please scroll down for English version.
Magic kitchen with Asia |
Składniki:
- 2 szklanki niedbale pokrojonej bazylii / 1 duża doniczka bazylii
- 1/4 szklanki pestek uprażonych dyni
- ok. 3-4 orzechy nerkowca
- 1/4 - 1/3 szklanki dobrego oleju lub oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 ząbek czosnku
- sól i czarny pieprz
Wykonanie:
- Wszystkie składniki oprócz oliwy umieść w naczyniu blendera i krótko ucieraj na grudkowatą pastę.
- Dodać oliwę i ponownie zmiksuj. Pamiętaj, żeby dodać tyle oliwy, aby pesto miało odpowiednią konsystencją.
- Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem.
ENGLISH VERSION
Ingredients:
Ingredients:
- 2 cups chopped basil carelessly / 1 large pot of basil
- 1/4 cup roasted pumpkin seeds
- approx. 3-4 cashew nuts
- 1/4 - 1/3 cup olive oil
- 1 clove of garlic
- salt and black pepper
- All ingredients except olive oil, place in blender container and briefly made into a crumbly paste.
- Add the olive oil and blend again. Be sure to add enough oil (pesto should have proper consistency).
- Season to taste with salt and black pepper.
Smacznego!Enjoy!
Asia
świetne pesto! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Polecam z makaronem, ziemniakami i fasolką szparagową zielona:)
OdpowiedzUsuńo i bez parmezanu więc i wychodzi taniej
OdpowiedzUsuń