niedziela, 14 grudnia 2014

Czekoladowy mus z awokado


Magic kitchen with Asia
Pyszny mus czekoladowy z dojrzałego awokado:) Jadłonomia mi podrzuciła pomysł na pyszny deser wegański. Polecam

 Składniki na 1 - 2 porcje:
  •  1 dojrzałe awokado
  • 2 - 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 - 3 łyżki syropu z agawy
  •  2 łyżki mleka roślinnego
  • szczypta soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki mocnej kawy, opcjonalnie
  • do podania: banany
Przygotowanie:

    Wszystkie składniki dodać do naczynia blendera i zmiksować na gładki krem. Przełożyć do pucharków, schłodzić i podawać z owocami.

Smacznego,
Asia

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Madzia ja Twoje smakołyki też śledze! Rewelacja

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. dziękuję! Pyszne jest! truskawki byłyby idealne do tego

      Usuń
  3. Brzmi nierealnie-warzywo z czekoladą??? zrobię, zrobię, lubię wyzwania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyzwania są fajne!:) a to zdrowe wyzwanie i smaczne!

      Usuń