środa, 28 stycznia 2015

Zupa soczewicowa

Magic kitchen with Asia


Pierwszy raz zjadłam zupę soczewicową w Glonojadzie:) Miłość od pierwszego wejrzenia. Polecam!

Składniki: 
  • 1 szklanka zielonej soczewicy
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 małej cukini
  • 1/2 papryki czerwonej 
  • marchew
  • liść laurowy, papryka czerwona, ziele angielskie, lubczyk
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
Wykonanie:
  1. Cebulę kroimy, czosnek siekamy. Rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy. 
  2. Dodajemy soczewicę, wodę i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu 30 minut.
  3. Kroimy cukinie i paprykę, dodajemy do zupy. 
  4. Dodajemy pomidory i ponownie zagotowujemy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem. 
Smacznego,
Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz