Magic kitchen with Asia |
Pierwszy raz zjadłam zupę soczewicową w Glonojadzie:) Miłość od pierwszego wejrzenia. Polecam!
Składniki:
- 1 szklanka zielonej soczewicy
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 małej cukini
- 1/2 papryki czerwonej
- marchew
- liść laurowy, papryka czerwona, ziele angielskie, lubczyk
- sól, pieprz
- olej rzepakowy
- Cebulę kroimy, czosnek siekamy. Rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, czosnek i przyprawy.
- Dodajemy soczewicę, wodę i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu 30 minut.
- Kroimy cukinie i paprykę, dodajemy do zupy.
- Dodajemy pomidory i ponownie zagotowujemy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
Asia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz