Magic kitchen with Asia |
Pasta jest rewelacyjna. Nie używajcie groszku w puszki - zepsuj smak i wygląd potrawy.
Składniki:
- 450 g mrożonego groszku (3 szklanki)
- 1 cytryna
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- sól, pieprz czarny
Wykonanie:
- W małym garnku zagotuj osoloną wodę, wrzuć groszek i gotuj przez 5 minut od momentu, kiedy woda ponownie zacznie wrzeć. Następnie szybko odcedź i przelej lodowatą wodą (dzięki temu groszek zachowa piękny zielony kolor).
- Cytrynę sparz i zetrzyj połowę skórki, a potem wyciśnij cały sok.
- Posiekaj czosnek.
- Groszek połącz ze skórką i sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą. Zmiksuj blenderem ręcznym na gładką masę.
- Dopraw pieprzem i solą.
Smacznego,
Asia
piękna pasta, taka zielona wiosennie :)
OdpowiedzUsuńprosta, pyszna pasta!
OdpowiedzUsuńDziękuję:) i taka zdrowa!
OdpowiedzUsuń