niedziela, 15 marca 2015

Wegańska owsianka z bananem

Magic kitchen with Asia
Chciałabym Wam zaproponować kolejny wegański wariant owsianki. Banany mają dużo potasu.  Płatki owsiane mają cudowne właściwości, pomagają nam schudnąć i dostarczają dużo witamin, w tym błonnika. Z kolei jagody goji mają bardzo dużo witaminy C.

Składniki na 1 porcję:
  •  4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka zarodników pszennych 
  • 1 łyżeczka nasion Chia
  • 150 ml mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka suszonych jagód goji
  • 1 mały banan
  • płatki migdałów
Wykonanie:
  1. Wieczór wcześniej zalewamy płatki  na noc gorącą wodą.
  2. Następnego dnia rano dodajemy do płatków, zarodniki, Chia, mleko, jagody goji  i gotujemy ok.10 - 15 minut.
  3. Kroimy banana i dodajemy do owsianki.
  4. Posypujemy płatkami migdałów.

Smacznego!
Asia

2 komentarze:

  1. właśnie szukam nowej inspiracji na Twoim blogu :)
    I jak można nie kochać owsianki, jak taka pyszna:)

    OdpowiedzUsuń